Copiii sunt cei mai exigenți cumpărători. O știu și proprietarii saloanelor de opticăși părinții care sunt nevoiți să răspundă tuturor capriciilor celor mici. Ai aici un ghid detaliat despre cum să alegi ochelarii pentru copii, astfel încât mersul la cumpărături să fie o plăcere, nu un chin.

1. Mergi la o consultație la oftalmolog pediatru

Înainte să te pornești la cumpărături, trebuie să mergi la medic. Anume medicul îți va spune ce tipuri de lentile sunt potrivite pentru ochii copilului tău. Acesta îi va face o examinare complexă a ochilor pentru a stabili ce deficiențe vizuale are cel mic. În funcție de asta, îi va prescrie rețeta pentru lentilele de care are nevoie.

2. Analizează tipurile de lentile pentru ochelari

Pe piață au apărut o mulțime de lentile pentru ochelarii de vedere. Este important să analizezi plusurile și minusurile fiecăreia, astfel încât să oferi copilului tău cel mai bun produs.

Lentile monofocale. Iei rețeta de la medic, mergi la salonul de optică și specialiștii de acolo îți dau perechea de ochelari cu dioptrie potrivită. Nimic mai simplu. Dacă piciul tău nu vede bine de aproape, îi alegi o pereche de ochelari, dacă vede prost de departe – are nevoie de un alt tip de ochelari.

Lentilele bifocale. Ochelarii bifocali sunt ochelari de ultimă generație care sunt în măsură să corecteze și miopia și hipermetropia. Asta înseamnă că în lentile sunt concentrate ambele modele de ochelari de vedere de aproape și departe

Lentile progresive. Ochelarii cu lentile progresive îi vor permite copilului tău să vadă bine de aproape, de departe și intermediar.

Lentile fotocromatice. Ochelarii fotocromatici sunt recomandați copiilor pentru că au o protecție sporită împotriva luminii puternice. Lentilele acestui tip de ochelari își schimbă culoarea în funcție de mediul exterior. În plus, ochelarii oferă protecție UV sută la sută.

3. Alege, împreună cu piciul tău, rama pentru ochelari

Rama pentru ochelarii de vedere este cea care atrage. Și dacă cel mic nu va pricepe nimic în alegerea lentilelor, la rame în mod sigur că își va spune cuvântul. Poate să aleagă:

  • Ochelarii tip aviatorDacă e băiețel și urmărește eroii de la TV, cu siguranță, este atras de ochelarii aviator. Nici nu vei fi nevoită să-l convingi prea mult pe cel mic să poarte ochelari.
  • Ochelarii cu rame roz ori cu prințese - Asta, cu siguranță, le va atrage pe fetițe. Pentru că de mici sunt niște fashioniste, ele vor dori să arate bine și să se asocieze cu vreo eroină din povești.
  • Ochelarii fără rame – S-ar putea ca cel mic să fie atras și de ochelarii fără rame. Aceștia ies mai puțin în evidență. S-ar putea ca acest argument să fie mai puternic decât plăcerea de a semăna cu super eroi.

Indiferent de lentilele și ramele pentru ochelari pe care le alegi, important este faci cumpărătura într-un salon cu recomandări bune, care îți va oferi produse calitative. Încearcă să deschizi ușa salonului Pro-Optic. Aici găsești o gamă variată de ochelari de firmă, dar și specialiști care să-ți consulte piciul pe loc. Mai mult. Consultația profesionistă este absolut gratuită, iar medicul lucrează zilnic de la ora 10 la 15.