Dar de spray-urile contra formării de condensat te folosești? De ștersul ochelarilor cu mâneca sau fularul nici nu pomenim, desigur că utilizezi doar o lavetă din microfibră... Dacă auzi prima dată de aceste soluții, probabil suferi enorm în perioada rece a anului. Fără protecție suplimentară lentilele ochelarilor se aburesc permanent, din cauza trecerii de la cald la rece, de la umiditatea din exterior la aerul uscat din încăperile încălzite artificial. Iar șterse cu materiale textile care nu sunt special concepute pentru curățarea produselor optice, cu certitudine cauzezi apariția unor micro-zgârieturi pe suprafața lentilelor, ceea de scurtează considerabil durata lor de utilizare confortabilă. 

Așadar, ochelarii tăi au nevoie de tratamentele speciale antistatice, oleofobe și hidrofuge. În primul rând, nu sunt nimic ieșit din comun, lentilele prevăzute cu asemenea tratamente prezentând excelente proprietăți antistatice, ceea ce înseamnă că ele se murdăresc mult mai greu și atrag mult mai puțin praf și scame. În al doilea rând, staturile hidrofuge și oleofobe asigură o curățare ușoară: lentilele pot fi ușor curățate cu șervețelele pentru lentile - sau pot fi pur și simplu ținute sub un jet de apă călduță după care se scutură picăturile de apă rămase. În mod normal, nici măcar nu mai trebuie curățate cu laveta din microfibră, deoarece lichidele pur și simplu alunecă de pe suprafața lentilelor.

Cât despre spray-urile speciale, ele funcționează asemănător cu produsele folosite de conducătorii auto pentru ferestrele automobilelor în perioadele ploioase. Practic, ele au un efect similar tratamentului hidrofob, dar durata de acțiune este redusă, substanța aplicată topic se șterge în timp. Fiind special concepute pentru ochelarii de vedere, nu conțin substanțe abrazive, iritante, practic nu au miros și pot fi folosite oricând apare necesitatea. Oferta este largă și întreaga gamă de asemenea produse o găsești fără mare efort în orice salon de optică (în special dacă vizitezi unul din Chișinău, unde găsești absolut orice, legat de ochelari sau lentile).

Dacă totuși decizi că ochelarii nu ți se potrivesc în perioada rece a anului, poți mereu opta pentru lentile de contact. Sfatul specialiștilor este să le folosești în combinație cu picăturile oftalmice de hidratare, astfel încât să eviți sindromul ochiului uscat. De asemenea, trebuie să fii atent la razele ultraviolete care se reflectă de zăpadă, deci întreabă în magazin de un filtru contra UV sau procură o pereche de ochelari de soare (având în vedere că îi vei purta doar afară, nu trebuie să-ți faci griji dacă ei se aburesc când intri în încăperi).

Orice produs optic ai alege, cu siguranță îl găsești la Pro Optic. Te așteptăm în vizită!